VIRTUALNA REVIJA NARODNIH NOŠNJI

KUD Prigorje organizirao je virtualnu reviju narodnih nošnji „Lepo naše Prigorje”. Folklorna društva mogla su poslati svoje fotografije u dvije kategorije: djevojka i mladić / mladenci ili oženjeni par. Fotografije su objavljene na Facebook stranici KUD-a te je javnost od 7. svibnja do 14. svibnja u ponoć birala najljepšu nošnju.

Osim nagrade publike, najljepšu nošnju birala je i stručna komisija od četiri člana, koju su činili Vesna Peršić Kovač, etnologinja i viša kustosica u muzeju grada Koprivnice, Ivana Mihajlic, magistra muzeologije i upravljanja baštinom i magistra etnologije i kulturne antropologije, Tibor Martan, dipl. etnolog i profesor pedagogije te Tomislav Matić, profesor povijesti i etnologije, viši kustos i voditelj etnološkog odjela Gradskog muzeja Bjelovara.

Prijavilo se 17 parova iz 10 društava:

Nagradu publike (lajkovima na Facebooku) osvojili su KUD Sesvete i FA „Ivan Goran Kovačić”, a stručna komisija odabrala je troje najboljih u svakoj kategoriji:

u kategoriji djevojka i mladić:

1. KUD Desinec, Jastrebarsko
2. FA Sveta Nedelja
3. Izvorno folklorno društvo Ogranak Seljačke sloge, Gradečki Pavlovec

u kategoriji bračni par:

1. HKUD „Petar Zrinski”, Vrbovec
2. Udruga izvornih pjevača Sv. Jana
3. KUD Klinča Sela.

SNIMKA

Zahvaljujemo suradnicima koji su svojim proizvodima pomogli nagraditi sudionike i članove žirija: OPG Šantić iz Moholca, Kućna radinost Emina Baričević iz Križevaca, OPG Marija Platužić iz Gračine, OPG Andričić iz Kraljevca, Kruh – Vuk d.o.o. Izrada folklorne obuće i narodnih nošnji, Ivanić Grad, Paun – obrt za izradu opanaka, suvenira i lovačke opreme, vl. Krunoslav Paun iz Donjih Andrijevaca.

Isto tako od srca zahvaljujemo suradnicima koji su radili na snimanju, fotografiranju, montaži, izradi videa: Mariju Vinkoviću, Marku Vinkoviću i Mandi Zrno.

Događaj je financiran i sredstvima grada Križevaca.

VIRTUALNA IZLOŽBA

SNIMKA