14. SUSRET HRVATSKIH MALIH VOKALNIH SASTAVA

U Domu kulture u Bjelovaru održan je 19. studenog 2017. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, koji je okupio najuspješnije vokalne sastave s više od 300 pjevača iz 11 hrvatskih županija. Na Susretu je nastupio i Ženski pjevački sastav KUD-a „Prigorje” izvodeći skladbe: Grana javora (narodna iz Apatovca, Križevačko prigorje), Urodila šenica belica (narodna iz Ćurlovca, Bilogora) te Ladarska popijevka (narodna iz okolice Križevaca).

Program 14. Susreta održan je u dva dijela. Prvi je dio susreta bio posvećen izvornoj pučkoj glazbi, a u drugome su se predstavili sastavi s repertoarom klasične glazbe, slobodnih stilova i žanrova te folklorni mali vokalni sastavi. Nastupila su 22 odabrana mala vokalna sastava iz Garešnice, Bobovca, Karlovca, Biškupaca, Velike Gorice, Gornjeg Kraljevca, Pleternice, Križevaca, Siska, Glogovca, Novog Grada, Zagreba, Ivanca, Kastva, Srečinca, Garešnice, Siska, Jelenja i Čakovca.

Susret je pratilo i ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu Josip Jerković, Tomislav Habulin i Duško Topić koji su odlučili o najuspješnijim izvedbama u svakoj od četiri kategorije koncertnog programa.

Susret hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a koja je pokrenuta godine 2004. iz potrebe da se na jednom mjestu okupi i prezentira raznovrsnost i bogatstvo vokalne glazbe RH u najvišoj kvaliteti. Četrnaesto izdanje Susreta održano je u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, II. OŠ Bjelovar i GŠ Vatroslava Lisinskog Bjelovar. Pokrovitelj Susreta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a supokrovitelji Grad Bjelovar i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, dok Susret materijalno podupire Ministarstvo kulture RH. Medijski pokrovitelji Susreta su Hrvatski radio, Bjelovarsko bilogorski radio, Radio Daruvar, Radio Terezija, Krugoval Garešnica i Super Radio.

LETAK S PROGRAMOM