ŽUPANIJSKA SMOTRA FOLKLORA

U subotu, 16. travnja 2016. u Križevcima je održana 18. Županijska smotra izvornog folklora. Domaćin smotre bilo je Kulturno-umjetničko društvo „Prigorje”  iz Križevaca, a organizator Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije.

Na početku, prisutne je pozdravila predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić, a župan Darko Koren koji je pozdravio u svoje ime, ali i u ime gradonačelnika Branka Hrga, službeno je i otvorio Smotru.
Na Smotri je nastupilo 13 kulturno umjetničkih i folklornih društava, a članovi stručne komisije Andrija Ivančan, Marijan Makar i Vesna Peršić Kovač odabrali su KUD „Prigorje” Križevci za nastup na državnom natjecanju – Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina,  KUD „Tomislav” Sveti Ivan Žabno za nastup na Vinkovačkim jesenima te  Hrvatsko folklorno društvo „Sesvečice” Podravske Sesvete za nastup na Đakovačkim vezovima.
Na ovogodišnjoj Smotri nastupili su i: Društvo izvornog foklora Koprivnički Ivanec, KUD „Prigorec” Sveti Petar Orehovec, KUD „Grgur Karlovčan” Kalinovac, Udruga „Prekodravski zvon” Gola, KUD Prugovac, KUD „Širine” Novo Virje, KUD „Kalnik”, Foklorna udruga Kloštar Podravski, KUD „Zrin” Legrad i KUD Molve.